Verandermanager 8 maanden

Onze belofte aan jou

Als exclusief verandermanagement instituut staan wij garant voor een grondige en effectieve opleiding in verandermanagement, gebaseerd op jarenlange ervaring. Een positie die ons inspireert, waarop we trots zijn, maar die ook verantwoordelijkheid vraagt. Dat typeert ons en dat zal jij zelf ervaren. Alle kennis, aandacht en leerconcepten zijn erop gericht om van jou een verandermanager te maken, die vol zelfvertrouwen en met plezier mensen weet te verbinden. Die belofte waarmaken, aan jou en je organisatie, voelen wij als onze verantwoordelijkheid en missie.

In onze brochure staat meer informatie (o.a. het curriculum en de data van de opleiding).

Groepsgrootte Maximaal 10
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Duur 15 dagen, verspreid over 8 maanden
Tijd 9.30 - 16.30
Startdata 23 augustus 2024, 7 maart 2025
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Opleider 6 verschillende opleiders
Kosten € 7950,- p.p. excl. BTW
Studielast Circa 4 uur per week
Sessies Vanaf de startdatum (een vrijdag) steeds om de twee weken op vrijdag, met uitzondering van kerst- en zomervakantie
Theorie en praktijk sluiten goed aan. Deskundige docenten en prettige interactie met medestudenten. Ik heb veel geleerd, ook persoonlijk.
Mensgericht verandermanagement

Mensgericht verandermanagement

Mensgericht verandermanagement gaat, in tegenstelling tot traditioneel verandermanagement, veel dieper in op de mensen in de organisatie, hun drijfveren en visie. Mensen worden actief betrokken bij de verandering, wat ertoe leidt dat mensen uit eigen beweging veranderingen realiseren.

In succesvolle verandertrajecten is deze mensgerichte aanpak steevast herkenbaar. Internationaal bekende methodes als Lean Management, Theory U, Appreciate Inquiry en ADKAR zijn erop gebaseerd.

Mensgericht verandermanagement staat in onze opleiding verandermanager centraal. Natuurlijk ontvang je ook alle kennis en kunde over het vak. Maar we gaan veel verder en dieper. We maken van jou een verandermanager die zich onderscheidt door zijn mensgerichte benadering en die daarmee een krachtige veranderbeweging op gang brengt.

De opleiding verandermanager

De opleiding beslaat een periode van 8 maanden. In die periode verwerf je zowel een stevige theoretische basis als ruime praktijkervaring. Zes ervaren opleiders leren je de kneepjes van het vak. We werken in kleine groepen, zodat jouw vragen en ontwikkeling maximale aandacht krijgen.

Grondige basis

Om een verandermanager met impact te kunnen zijn, heb je een brede kennis nodig. We laten je daarom kennismaken met organisatiekunde, gedragskunde, communicatiekunde en de werking van het brein. Je verdiept je in onderwerpen als:

  • Organisatie en verandering: kenmerken van organisaties, cultuur, onderstroom, systeem en patronen, veranderaanleiding en -doel;
  • Mensen en verandering: persoonlijkheid, manier van denken, individueel en groepsgedrag;
  • Mensen verbinden: contact leggen, ingaan op gevoelens, positieve energie creëren, waarderend onderzoeken;
  • Mensen in beweging: visies verbinden, dialoog, interactief beweging creëren, inspireren, experimenteren;
  • Veranderstrategie en -aanpak: veranderproces, fasering, interventies, faciliteren, leren, leiderschap;

Voor wie is deze opleiding tot verandermanager bestemd?

De opleiding is vooral geschikt voor professionals die de verantwoordelijkheid voor het begeleiden van veranderingen krijgen. We zien in de praktijk dat naast professionals ook teamleiders, projectmanagers en zelfstandigen de opleiding volgen. Zo leren zij de nieuwste kennis, vaardigheden en ervaringen over verandermanagement toe te passen in hun functie. We nodigen je van harte uit om je bij hen aan te sluiten. Voel je welkom!

De opleiding verandermanager

Veel aandacht voor toepassing van theorie

Kennis en inzicht is noodzakelijk, maar verandermanagement leer je vooral in de praktijk. Precies daarom ligt het accent tijdens de opleiding niet op het kennen van de theorie, maar op het toepassen ervan. Dat doe je door aan te slag te gaan met een verandercasus in je organisatie. Zo leer je zelf wat werkt en wat niet werkt. Wij begeleiden je gedurende het hele traject, met meerdere opleiders. Elke opleider heeft zijn eigen ervaring en stijl en we garanderen je: daar leer je van. Ook ga je werken met verschillende methoden, vaardigheden en werkvormen, zodat je je in allerlei situaties goed kunt redden. Steeds bespreken we je ervaringen en de inzichten die je daarbij gekregen hebt en onderbouwen we die met een stuk theorie: action learning.

Het resultaat?

Na deze opleiding ben jij een verandermanager, die de gewenste veranderingen in je organisatie met succes weet te realiseren. Iemand die bij anderen respect en enthousiasme weet op te wekken, en die hen aanzet tot beweging en verandering.

Verandermanager worden; leidend en onderscheidend

Tijdens de opleiding verandermanager maakt het Instituut voor Veranderkunde van jou een verandermanager die gerespecteerd wordt om zijn leiderschap en impact. Dat is onze belofte aan jou. Deze maken we waar door je een onderwijsprogramma aan te bieden op basis van de modernste inzichten, decennialange ervaring en een effectieve aanpak: mensgericht verandermanagement.