Veranderadviseur 4 maanden

Onze belofte aan jou

Als exclusief verandermanagement instituut staan wij garant voor grondige, complete en praktische opleidingen in verandermanagement, gebaseerd op jarenlange ervaring. Die garantie stimuleert ons om steeds weer opnieuw het onderste uit de kast te halen, ook voor jou!

Alle kennis, aandacht en leerconcepten zijn erop gericht om van jou een veranderadviseur te maken, die thuis is in de theorie en vaardig in de praktijk. We leiden je op tot iemand die andere mensen vol zelfvertrouwen en met plezier weet aan te zetten tot veranderingen. Wij voelen het als onze verantwoordelijkheid en missie om die belofte aan jou en je organisatie waar te maken.

In onze brochure staat meer informatie (o.a. het curriculum en de data van de opleiding)

Groepsgrootte 4-10
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Duur 8 dagen, verspreid over 3 modules van 6 weken elk, 's vrijdags om de twee weken
Startdata 23 augustus 2024, 7 maart 2025
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Opleider Drie verschillende opleiders
Kosten € 3950,- p.p. excl. BTW
Studielast Circa 4 uur per week
Mensgericht verandermanagement

Mensgericht verandermanagement

Veranderen is mensenwerk. Maar mensen willen niet altijd veranderen, zeker als ze geen eigen stem in het proces hebben. Mensgericht veranderen richt zich daarom op het betrekken van mensen bij de verandering, om het verbinden van mensen met elkaar. Echt in gesprek raken, suggesties inventariseren en oplossingen zoeken die aanvaardbaar zijn. Dat is mensgericht veranderen.

In succesvolle verandertrajecten is deze mensgerichte aanpak steevast herkenbaar. Internationaal bekende methodes als Lean Management, Systemisch veranderen, Theory U, Waarderend veranderen en ADKAR zijn er op gebaseerd.

Mensgericht verandermanagement staat in onze opleiding centraal. Tijdens de opleiding ga je leren en ervaren om de brug te slaan tussen de initiatiefnemers van de verandering en de betrokkenen.

De opleiding veranderadviseur

Onze opleiding beslaat een periode van 4 maanden. In die periode verdiep jij je in een concreet verandertraject, bij voorkeur in je eigen organisatie. Elke twee weken kom je met de opleider en andere studenten van de opleiding bij elkaar. Tussendoor verdiep je je, naast je normale werk, in het verandertraject. Op deze manier verwerf je in een paar maanden een stevig theoretisch inzicht en veel praktische ervaring. Je verdiept je in onderwerpen als:

  • Organisatie en verandering: kenmerken van organisaties, cultuur, onderstroom, systeem en patronen, veranderaanleiding en -doel;
  • Mensen en verandering: persoonlijkheid, manier van denken, individueel en groepsgedrag;
  • Mensen meenemen: contact leggen met diverse betrokkenen, waarderend onderzoeken van visies en belangen, ingaan op gevoelens, positieve energie creëren;

Bij elk onderwerp maak je uiteraard kennis met verschillende modellen, technieken en werkvormen.

De opleiding veranderadviseur

Veel aandacht voor de toepassing

Kennis en inzicht is noodzakelijk, maar verandermanagement leer je vooral in de praktijk. Door te doen en te ervaren. Bijvoorbeeld door verwachtingen bij te stellen, te anticiperen op onverwachte wendingen of door te experimenteren met optionele oplossingsrichtingen. Precies daarom ligt het accent tijdens deze opleiding niet op het kennen van de theorie, maar op het toepassen ervan.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding tot veranderadviseur is geschikt voor professionals van alle sectoren. Voor ieder die actief wil meedoen en meedenken over veranderingen in zijn organisatie. Iemand die zijn carrière wil versnellen door zich te verdiepen in de strategie van zijn organisatie, het gedrag van mensen en een verbreding van zijn eigen rol. De opleiding is met name geschikt voor diegenen die samen met anderen een bijdrage gaan leveren aan veranderingen in hun organisatie. Krijg je eindverantwoordelijkheid voor een verandertraject? Dan is de opleiding tot verandermanager een betere keus. We nodigen je van harte uit om je bij ons aan te sluiten. Voel je welkom!

Veranderadviseur worden: kundig en creatief

Veranderadviseur worden: kundig en creatief

Je ziet de noodzaak voor verandering en ervaart hoe lastig het is om die omslag in de praktijk te realiseren. Daarom wil je meer leren over veranderprocessen en weten hoe je anderen kunt stimuleren om te veranderen. Dit leer je tijdens de opleiding veranderadviseur.

Het Instituut voor Veranderkunde maakt van jou een creatieve en kundige veranderadviseur. Iemand die mee kan denken hoe noodzakelijke veranderingen gerealiseerd kunnen worden. Een adviseur die enthousiasme en positieve energie bij collega’s en managers weet op te wekken.

Dat is onze belofte aan jou. Die maken we waar door je een dynamisch onderwijsprogramma aan te bieden. Deze is gemaakt op basis van de modernste inzichten, decennialange ervaring en een in de praktijk bewezen aanpak: mensgericht verandermanagement.