Basisopleiding verandermanagement 8 weken

Onze belofte aan jou

Als exclusief verandermanagement instituut staan wij garant voor grondige, complete en praktische trainingen en opleidingen verandermanagement, gebaseerd op jarenlange ervaring. Die garantie stimuleert ons om steeds weer opnieuw het onderste uit de kan te halen, ook voor jou!

Alle kennis, aandacht en leerconcepten zijn erop gericht om van jou een professional te maken die vol zelfvertrouwen en met plezier de verandering tegemoet treedt. Die belofte aan jou en je organisatie waarmaken voelen wij als onze verantwoordelijkheid en missie.

In onze brochure staat meer informatie (o.a. het curriculum en de data van de opleiding).

Groepsgrootte Maximaal 10
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Duur 5 halve dagen, twee wekelijks, over een periode van 8 weken
Tijd Vrijdagmorgen, van 9.30 - 12.30 uur
Startdata 27 september 2024, 14 maart 2025
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Apeldoorn, Eindhoven
Opleider Luc Pieters
Kosten € 1350,- p.p. excl. BTW
Studielast Circa 2 uur per week
Theorie en praktijk sluiten goed aan. Deskundige docenten en prettige interactie met medestudenten. Ik heb veel geleerd, ook persoonlijk.
Mensgericht verandermanagement

Mensgericht verandermanagement

Veranderen is mensenwerk. Maar mensen willen niet altijd veranderen, zeker als ze geen eigen stem in het proces hebben. Mensgericht veranderen richt zich daarom op het betrekken van mensen bij de verandering, om het verbinden van mensen met elkaar. Echt in gesprek raken, suggesties inventariseren en oplossingen zoeken, die aanvaardbaar zijn: dat is mensgericht veranderen.

In succesvolle verandertrajecten is deze mensgerichte aanpak steevast herkenbaar. Internationaal bekende methodes als Lean Management, Systemisch veranderen, Theory U, Waarderend veranderen en ADKAR zijn er op gebaseerd.

Tijdens de basisopleiding verandermanagement ga je ervaren hoe mensgericht veranderen in de praktijk mensen in beweging krijgt.

De basisopleiding verandermanagement

De basisopleiding duurt 8 weken. In die periode verdiep jij je in een concreet verandertraject, bij voorkeur in je eigen organisatie. Om de week week kom je met de opleider en de andere studenten bij elkaar. Dan bespreek je theorie en oefen je met vaardigheden. Tussendoor verdiep je je, naast je normale werk, in het verandertraject. Op deze manier verwerf je in een paar weken een stevig theoretisch inzicht en veel praktische ervaring. Je verdiept je in onderwerpen als:

  • kenmerken van organisaties, veranderaanleiding en -doel
  • persoonlijkheid, denkwijzes, breinprincipes en gedrag
  • mensen verbinden, mensen in beweging krijgen
  • veranderaanpak en veranderinterventies

Bij elk onderwerp maak je uiteraard kennis met verschillende modellen, technieken en werkvormen.

Vrijwel alle studenten merken na een tijdje, dat ze hun oorspronkelijke ideeën gaan bijstellen. Dat de werkelijkheid ingewikkelder is dan ze oorspronkelijk dachten. Dat hun eigen visie niet met alle aspecten rekening hield. Als dat kwartje valt, als dat diepere inzicht landt, ontstaat er bij iedereen enthousiasme en de behoefte om er nog veel meer van te weten.

Dat is ons doel: jou nieuwsgierig te maken, niet alleen naar de veranderingen, maar vooral ook naar de manier om met je collega’s en managers daarover in gesprek te gaan.

De basisopleiding verandermanagement

Van onze studenten

"Ik heb een hele fijne ervaring met het Instituut voor Veranderkunde, wat je leert is direct toepasbaar in de praktijk en je krijgt een goede begeleiding in wat je nodig hebt."

Veel aandacht voor de toepassing

Kennis en inzicht is noodzakelijk, maar verandermanagement leer je vooral in de praktijk. Door te doen en te ervaren. Precies daarom ligt het accent tijdens deze basisopleiding niet op het kennen van de theorie, maar op het toepassen ervan.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De basisopleiding verandermanagement is geschikt voor professionals die naast hun eigenlijke vak ook kennis willen hebben van verandermanagement en dat ook in hun vak willen toepassen. De opleiding is geschikt als je nog niet veel ervaring hebt met organisatieontwikkeling of veranderingen, maar daar wel in geïnteresseerd bent. Kortom, als je je vakkennis wilt verbreden door je te verdiepen in het aansturen van veranderingen, het gedrag van mensen en de strategie van je organisatie. We nodigen je van harte uit om je bij ons aan te sluiten: voel je welkom!

Greep krijgen op veranderingen

Greep krijgen op veranderingen

Je ziet dat er het nodige verandert in je organisatie en hebt daar zelf ook mee te maken. Misschien wil je minder verandering, misschien juist meer. Je wilt daarom meer leren over veranderprocessen. Hoe je daarmee om kunt gaan en hoe je jouw mening beter naar voren kunt brengen.

In de basisopleiding verandermanagement ontwikkel je een goed inzicht in organisatieverandering. En je versterkt de vaardigheden die je nodig hebt om het gesprek daarover aan te gaan. Na afloop van de opleiding kan je meedenken en meepraten over nut en noodzaak en weet je hoe je anderen in beweging kunt krijgen.

Dat is onze belofte aan jou. Die we waarmaken door jou een dynamisch programma aan te bieden op basis van de modernste inzichten, decennialange ervaring en een in de praktijk bewezen aanpak: mensgericht verandermanagement.